Gospodar Jevremova 25  +381 63 306 248 info@mestasce.rs

Dešavanja

Velika novogodišnja žurka za decu i roditelje!

Novogodišnji program za sve uzraste, program koji okuplja čitavu porodicu, program koji će vas nasmejati, oraspoložiti i dobro zabaviti...
Deda Mraz Bend čine 4 člana (dve gitare, bubnjevi, harmonika) koji izvode kako poznate numere domaćih i stranih izvođača, tako i autorske pesme u aranžmanima prilagođenim deci i Novogodišnjoj zabavi.
Svaku pesmu koju izvodi band, na video bimu koji je postavljen na sceni, prati određen video sadržaj koji dodatno oplemenjuje scenografiju prostora i doprinosi vizuelnom doživljaju ovog programa.

Osim muzičkog sadržaja, interakciji sa publikom doprinosi i dramska igra u kojoj publika treba da otkrije ko je od članova grupe pravi Deda Mraz (muzičari su obučeni kao Deda Mraz).

Ideja autora je da uz pomoć određenih poznatih tv formi (kviz, smešni video klipovi, dečji dnevnik itd) koje će biti odigrane i odgledane na video bimu tokom muzičkih pauza, publika uzme aktivno učešće u ovoj zabavi i odgonetne tajnu lažnog Deda Mraza.

Program traje oko 90 minuta i završava se dodelom paketića.

Roditelji treba da donesu paketiće dan ranije (28.12) u toku dana od 12-21h.

 

Broj mesta ograničen, a rezervacija je važeća po uplati ulaznice. 

U cenu je osim programa Deda Mraza i dodele paketića, uključena i dnevna karta za igraonicu, posluženje za decu, kao i profesionalni fotograf.

Sve informacije i prijave na broj 063 306 248 ili e -mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

SUBOTA, 29. decembar 2018. u 12 č

Cena: 1800 din. (po detetu)

 

Veče mediteranskih bisera uz ansambl La Storia, pod nazivom La storia dal Mediterraneo /Priča sa Mediterana/

“U dane kad se vetrovi smire i more postane prozirnije nego što je bilo, ukažu se ponegde oblici neobičnih predmeta i građevina.
Tad poverujemo da smo otkrili galiju potonulu s bogatim tovarom, drevnu palatu s kolonadama, ostatke antičkoga grada ukrašenog statuama.
Lelujavi obrisi dočaravaju pamćenje, olupine istoriju, ruševine sudbinu, a muzika vekovima izražava sve ono što se ne može izraziti rečima, a ne sme ostati neizrečeno."

Mediteran je kolekcionar koji krije svoja predivna blaga, a veče koje Vam s ljubavlju poklanjamo, je samo deo specifične topline i osveženja koje pružaju drevni zvuci ovih krajeva.

Na repertoaru su dela Bizea, Obradorsa, P. Sorozabala, Gerardo Guevare, Leoncavalla,Tosti, Ernesta de Curtis, Salvatore Cardi, Lucio Dalla itd.

Kao specijalno iznenađenje večeri, publika će biti u prilici da čuje premijerno izvođenje kompozicije našeg velikog maestra Vojkana Borisavljevića.

Ansambl nastupa u sastavu:

Jelena Papić Čamdžić - sopran
Nada Matijević - klavir
Vukašin Vujović - klarinet, bariton
Jelena Petrović - gitara

 

Koncert će biti održan u art centru Mestašce, Gospodar Jevremova 25.

Info i rezervacije: 063 306 248

Dobro došli!

https://www.facebook.com/events/466975243706280/

 

SUBOTA, 03. novembar u 20.00 časova

ULAZ: 350 din.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na još jednom VEEELIKOOOM Halloween maskenbalu u Mestašcu!

 

Dođite kostimirani jer delimo vredne nagrade!

Specijalni gosti, Igor Strašni i Miša Još Strašniji dolaze da se igraju sa nama i naprave najluđu dečiju žurku na svetu!

Paklene gitare su spremne, čekamo vas na podijumu! 

 

Biramo najbolje maske i delimo VREDNE nagrade.

Spremili smo Vam odličnu zabavu, mnoooogoo slatkiša i sjajne nagrade za pobednike! 

 

SREDA, 31. oktobar od 19 do 21 čas

ULAZ: 900 din.

VELIKI NOVOGODIŠNJI KONCERT DUVAČKOG KVINTETA RTS-A ZA DECU 

Kažu da deca koja žive u Americi najviše sviraju duvačke instrumente. Čuli ste za njihove orkestre, popularne "bande", gde deca različitog uzrasta sviraju baš instrumente koje ćete upoznati na ovom koncertu. Sa vama će se družiti jedna flauta, jedna oboa, jedan klarinet, jedan fagot i jedna horna.

Sigurni smo da volite pesme kao što su Merry Christmas, Jingle bells, Sleigh Ride, numere iz Krcka Oraščića, Simpsonove.... i još ponešto, jer upravo je to muzika koju ćete slušati sa nama. Sa nama je i jedna Dunjica flautica koja će vas i pričom uvesti u divan svet muzike.

Duvački kvintet RTS se više puta družio sa mlađom publikom sa velikim uspehom. Uvek je traženo mesto više, a posle koncerta bili smo bogatiji za nove drugare.

Dođite da nas upoznate i čujete nezaboravne božićne muzičke hitove, koje ćete dugo posle koncerta pevušiti.

 

NEDELJA, 24. decembar 2017. u 12 č

Cena karte je 600 dinara, ulaznicu plaćaju roditelji za decu, dok je za njih kao pratioce ulaz besplatan.

Mesto je ograničenog kapaciteta pa preporučujemo da budete tamo na vreme, a ako ste u mogućnosti kupite ulaznice i ranije, direktno u Mestašcu.

 

Preporučujemo ovaj koncert za decu od 3 godine pa na više, ali su dobro došli i svi ostali ljubitelji muzike :)

 

 

Prijavite se za novogodišnje paketiće i doček Deda Mraza u najčarobnijem Mestašcu na svetu!

 

Deda Mraz stiže u Mestašce, a mi mu spremamo nezaboravan doček! Pridružite nam se u subotu 30.12 u 12h!

Prijavljivanje je obavezno, a broj mesta ograničen.

Roditelji treba da donesu paketiće dan ranije (29.12) u toku dana od 10-21h.

 

Cena: 1200 din

U cenu je osim programa Deda Mraza i dodele paketića, uključena i dnevna karta za igraonicu, posluženje za decu (slane i slatke kiflice + sokić), kao i profesionalni fotograf.

Sve informacije i prijave na broj 063 306 248 ili e -mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

SUBOTA, 30. decembar 2017. u 12 č

 

 

Pozivamo vas na još jedno muzičko druženje u Mestašce!

Na našem prethodnom Koncertiću tražilo se mesto više, a podjednako su uživali i deca i roditelji. Ovog puta vodimo vas na zimsko putovanje, a dok deca slušaju i uče kroz magičnu zimsku i prazničnu muziku, roditelji mogu da uživaju u kafici i opuštenom ambijentu Mestašca.

Na programu su dela klasične i popularne muzike sa zimskom tematikom - od nestvarne Vivaldijeve Zime, preko elegantnih bečkih valcera čiji nas ritam lako uvuče u praznično raspoloženje, božićne priče iz Krcka Oraščića, muzike iz crtaća Zaleđeno kraljevstvo (Frozen), ali i nešto malo roka - Jingle Bells, Daire...

 

Na kraju koncerta postoji mogućnost da deca isprobaju instrumente i sama proizvedu zvuk! Na novembarskom koncertu ovaj praktični eksperiment je izazvao veliko interesovanje i pažnju klinaca.

Gudački kvartet Wonder Strings u nedelju ima i pojačanje, perkusionistu Saleta Radulovića, koji će na svom kahonu inspirisati klince da hvataju ritam.

 

NEDELJA, 17. decembar 2017. u 12 č

Cena karte je 400 dinara, ulaznicu plaćaju roditelji za decu, dok je za njih kao pratioce ulaz besplatan.

Mesto je ograničenog kapaciteta pa preporučujemo da budete tamo na vreme, a ako ste u mogućnosti kupite ulaznice i ranije, direktno u Mestašcu.

 

Preporučujemo ovaj koncert za decu od 3 do 8 godina, ali su dobro došli i svi ostali ljubitelji muzike :)

 

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite na VEEELIKOOOM Halloween maskenbalu u Mestašcu!

Dođite kostimirani ili izaberite neki od naših kostima. 

Kristina Simić, najbolji face painter u gradu, biće sa nama i ove godine da vas kompletno našminka, popravi ili nešto doda! 

Specijalni gosti, Kapetan Luka i njegova čarobna svetleća Vila dolaze nam iz Novog Sada, da se igraju sa nama i naprave najluđu dečiju žurku na svetu!

 

Biramo najbolje maske i delimo VREDNE nagrade! 

Spremili smo Vam odličnu zabavu, mnoooogoo slatkiša i sjajne nagrade za pobednike! 

 

 

UTORAK, 31. oktobar od 18 do 21 čas

Cena ulaznice: 900 din.

4. ArtLink festival mladih talenata, pod sloganom “Na putu do zvezda”, ljubiteljima klasične muzike pružiće od 25. septembra do 8. oktobra 2017. godine, već očekivani visok nivo izvođača i programa, ali i neke inovacije u programu.

Ove godine Mestašce je zvanični kafe ArtLink Festivala mladih talenata, u okviru koga će se realizovati nekoliko sjajnih radionica i koncerata za decu, a odrasli će imati priliku da čuju i fenomenalni jazz trio Miloša Čolovića.

Program festivala sadrži seriju predavanja i majstorskih radionica za najmlađu publiku koja će kroz ove programe imati priliku da se upozna sa umetnicima, načinom sviranja pojedinih instrumenata i bliže sa repertoarom koji će se izvoditi na Festivalu.

 

Kalendar događaja:


Ponedeljak, 25.09.2017. u 20h, Otvaranje festivala, Stefan Milenković i Art Link mladi virtuoziKolarčeva zadužbina. Ulaznice u prodaji na mestima Eventima i Blagajni Kolarčeve zadužbine.

Utorak, 26.09.2017. u 19h, Pavle Krstić, resital i promocija CD-a, Svečana sala Skupštine grada Beograda. Ulaz slobodan.

Sreda, 27.09.2017. u 18h, Otvorena vrata za mlade talente sa maestrom Pavelom Doležalom (Češka), ArtLink kafe Mestašce, Gospodar Jevremova 25. Ulaz slobodan.

Opis programa: Uz mlade talente ArtLinka i njihovog mentora češkog violinistu i muzičkog pedagoga Pavela Doležala, posetioci će biti u prilici da upoznaju njihov rad, kao i da predstave maestru Doležalu svoj talenat.

Prijave putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Subota, 30.09.2017. u 12h, Likovna radionica za decu na temu: „Vivaldijeva četiri godišnja doba“, ArtLink kafe Mestašce. Kotizacija (sa festivalskim popustom): 400 dinara.

Opis programa: Deca će uz voditelje radionice, Jelenu Mirković, apsloventa Fakulteta likovnih umetnosti i Tanju Branković, dipl. muzičara violistu, likovnim izrazom predstaviti čuvenu Vivaldijevu kompoziciju.

Prijave putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na 063 306 248. 

Subota, 30.09.2017. u 21h, Jazz veče: Milos Čolović trio, ArtLink kafe Mestašce, Gospodar Jevremova 25. Ulaz: 200 din.

Nedelja, 1.10.2017. u 11h, Matine koncert kamerne muzike: Una Stanić, violina, Aima Maria Labra Mak, klavir, Vuk Ovaskainen, violončelo, Kolarčeva zadužbina. Ulaz slobodan.

Utorak, 3.10.2017. u 20h, Fedor Rudin, violina i Pavle Krstić, klavir, Svečana sala Skupštine grada Beograda; u saradnji sa Francuskim institutom. Ulaz slobodan.

Sreda, 04.10.2017. u 18h, ArtLink festival otvorena vrata za mlade talente, kocert i radionica, ArtLink kafe Mestašce. Ulaz slobodan.

Opis programa: Uz mlade talente ArtLinka i njihove mentore, posetioci će biti u prilici da upoznaju njihov rad i predstave svoj talenat. Prijave putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ArtLink kafe Mestašce. Ulaz slobodan.

Nedelja, 8.10.2017.u 20h, Zatvaranje festivala, Ištvan Vardai i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina; u saradnji sa Ambasadom Mađarske.  Ulaznice u prodaji na mestima Eventima i Blagajni Kolarčeve zadužbine.

 

***Specijalna pogodnost – FAMILY PAKET:
Polaznicima radionica i njihovim roditeljima ArtLink omogućio je specijalni popust od 30% prilikom kupovine ulaznica za koncert Ištvana Vardaia i ArtLink mladih virtuoza, 8. oktobra 2017. godine, u 20h, u Kolarčevoj zadužbini. Popust se ostvaruje uz prijavu za radionice na Blagajni Kolarčeve zadužbine.

 

Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. Izvodi sopstvene aranžmane Smaka, Bitlsa, Princa, starih narodnih, kao i autorskih, pesama, uz dodatak dečijih pesama, specijalno za ovu priliku i publiku.

Muziku izvode Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, a predstavu je režirala je Višnja Obradović. Za kostime je odgovorna Nataša Jovičić, Lutkart.

 

U toku marta, ovaj fantastični dvojac Vas poziva u Mestašce najpre na radionicu body percussion tehnike za decu uzrasta od 7 do 11 godina koja će se održati u 

SREDU, 15. marta od 18.00 - 19.00 časova

 

a zatim i na predstavu "Da i Re - Telo kao instrument" 

u SREDU, 29. marta od 18.30 časova

 

Cena ulaznice za predstavu: 300 din.

Cena učešća na radionicama: 600 din.

 

Broj učesnika na radionicama je ograničen, pa Vas molimo da se prijavite za učešće na radionicama. Možete se prijaviti lično u Mestašcu, porukom u inbox na www.facebook.com/mestasce ili na broj telefona 063 306 248

U cilju promocije klasične muzike, približavanja mlađoj koncertnoj publici i podrške mladim muzičkim talentima, pozivamo vas na 

KONCERT KAMERNE MUZIKE za decu

U saradnji sa muzičkom školom "Mokranjac", predstaviće nam se klasa prof.Brankovića.

Koncert će biti održan u kreativnom centru Mestašce, Gospodar Jevremova 25.

Info 063 306248

 

UTORAK, 13. decembar u 18.00 časova

Ulaz slobodan.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na velikom Halloween maskenbalu u Mestašcu!

Dođite kostimirani ili izaberite neki od naših kostima.

Biramo najbolju masku i delimo VREDNE nagrade!

Spremili smo Vam odličnu zabavu, najbolji face painting u gradu, mnoooogoo slatkiša i sjajne nagrade za pobednike!

 

 

PONEDELJAK, 31. oktobar od 18 do 21 čas

Cena ulaznice: 500 din.

Ansambl Libercuatro će održati poslednji koncert u sezoni 17. juna, sa početkom u 20 časova.

Publika će imati priliku da čuje tradicionalne tango kompozicije Freseda, Salgana, Matos Rodrigueza, Canara, Troila, tango nuevo kompozicije Astora Piazzolle kao i par savremenih tango kompozicija.

Ansambl nastupa u sastavu:

Ksenija Ristić - klavir
Branislava Podrumac, Nataša Radovanović - vokali,
Martina Dimić Radovanović - violina
Damir Odobašić - harmonika.

 

Koncert će biti održan u art centru Mestašce, Gospodar Jevremova 25.

Info 063 306248

BIENVENIDOS!

 

PETAK, 17. jun u 20.00 časova

ULAZ: 400 din.

Ove godine, Međunarodna nedelja štitaste žlezde koja se obeležava od 23. do 29. maja u celom svetu, pod nazivom „Hvatanje leptira: uočavanje simptoma poremećaja u radu štitaste žlezde kod dece“, tematski je posvećena prevenciji i načinima uočavanja poremećaja u radu štitaste žlezde kod dece.


U okviru prve nacionalne kampanje u Srbiji, održan je simpozijum za lekare, sproveden je prvi pilot projekat skrininga u Srbiji, kao i zabavan događaj za decu u Beogradu 29. maja u kreativnoj dečijoj igraonici Mestašce.

Kampanju je organizovalo Srpsko tiroidno društvo uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, i farmaceutske kuće Merck.

 

Ovim povodom, pozivamo Vas da nam se sa decom pridružite u nedelju, 29.maja od 17-20h u Mestašcu, u cilju širenja svesti o važnosti funkcije štitaste žlezde, dobijanja korisnih informacija o poremećajima funkcije štitaste žlezde kod dece kao i o važnosti uočavanja njihovih naznaka i simptoma.

Za decu smo pripremili sjajnu zabavu u igraonici, a zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije Merck, kompletan program za decu sa brojnim animatorima, kreativnom radionicom i sokićima će biti BESPLATAN za svu decu.

Dobro došli u Mestašce!

NEDELJA, 29. maj u 17.00 časova

Dobro došli u Mestašce!

Svetski dan igre se u svetu obeležava 29.aprila. Ansambl LIBERCUATRO ga obeležava po drugi put, a ove godine "pada" na Veliki petak, tako da smo se odlučili da koncert održimo nekoliko dana ranije. Ansambl će izvesti tradicionalne i tango nuevo kompozicije Laurenza, Salgana, Matos Rodrigueza, Piane, Canara, Troila, Piazzolle i Duperea.

Društvo će nam praviti gosti iznenađenja. :)

Ansambl nastupa u sastavu:

Ksenija Ristić - klavir
Branislava Podrumac, Nataša Radovanović - vokali,
Martina Dimić Radovanović - violina
Damir Odobašić - harmonika.

 

Koncert je deo proslave prvog rođendana MESTAŠCA. Rođendan, i to sedmi, slavi i TANGO MAGIA.

Kristina i Dušan Plavšić pozivaju tangerose da pohrle u ogromnom broju i pridruže im se u proslavi jubileja.

 

Posle koncerta će biti održana milonga "QUERER", a muziku će puštati DJ Dušan Plavšić.

 

Koncert će biti održan u art centru Mestašce, Gospodar Jevremova 25.
Info 063 306248

BIENVENIDOS!

 

UTORAK, 26. april u 20.00 časova

ULAZ JE SLOBODAN!

11.marta 2016. godine navršava se tačno 95 godina od rođenja jednog od najpopularnijih kompozitora 20. veka i reformatora tango muzike – Astora Piazzolle.

Tim povodom će, soprani Branislava Podrumac i Nataša Radovanović i pijanistkinja Ksenija Ristić, predstaviti izbor najpopularnijih vokalnih kompozicija ovog kompozitora, koje su nastale u saradnji sa poetama Horhe Luis Borhesom, Horasiom Fererom, Fernandom Pinom Solanasom, Eladijom Blaskez i dr.

Branislavi, Nataši i Kseniji će se na sceni pridružiti i gosti iznenađenja.

Rođendanski koncert ce biti održan u art centru “MESTAŠCE”, koji je u gradu već poznat po organizaciji najzanimljivijih rođendana.

Mestašce, Gospodar Jevremova 25

Info 063 306248

BIENVENIDOS!

 

PETAK, 11. mart u 20.00 časova

Cena karte za koncert: 400 din.

 

 

Posle uspešnog koncerta koji je bio održan povodom Svetskog dana tanga, publika će ponovo biti u prilici da čuje Natašu Radovanović i Branislavu Podrumac - soprane, kao i pijanistkinju Kseniju Ristić, u specijalno odabranim tango numerama.

Na programu će biti dela Gardela, Troila, Stamponija, Fresede, Canara, Piane, Piazzolle i Duperea.

 

Posle koncerta će biti održana milonga "QUERER", a muziku će puštati DJ Dušan Plavšić.

 

Koncert će biti održan u art centru Mestašce, Gospodar Jevremova 25.
Info 063 306248

BIENVENIDOS!

 

PETAK, 29. januar u 20.00 časova

Cena karte za koncert i milongu: 400 din.

Cena karte za milongu: 200 din.

 

Prijavite se za novogodišnje paketiće i doček Deda Mraza u najčarobnijem Mestašcu na svetu!

Broj mesta je ograničen, a prijave traju do 10. decembra 2015.

Info na 063 306 248

 

 NEDELJA, 27. decembar

Koncertom "DAME PEVAJU TANGO" 11.decembra 2015. godine, obeležićemo Nacionalni Dan Tanga u Argentini, koji je među ljubiteljima tanga širom sveta prihvaćen kao svetski dan tanga.
Dan tanga je ustanovljen na rođendan dvojice istaknutih kompozitora i izvođača tanga - Carlosa Gardela i Julia de Cara.
Na programu će biti dela Gardela, Troila, Stamponija, Fresede, Canara, Piane i Piazzolle.

Tango kompozicije će izvoditi tri dame - soprani, Nataša Radovanović i Branislava Podrumac i pijanistkinja Ksenija Ristić.

Posle koncerta će biti održana milonga "QUERER", a muziku će puštati DJ Dušan Plavšić.

Koncert će biti održan u art centru Mestašce, Gospodar Jevremova 25.
Info 063 306248

BIENVENIDOS!

 

PETAK, 11. decembar u 20.00 časova

Cena karte za koncert i milongu: 400 din.

Cena karte za milongu: 200 din.

 

Beograd će 18.oktobra postati bogatiji za još jedno mesto gde će ljubitelji tanga moći redovno da uživaju, bilo da su plesači ili slušaoci.

MILONGA QUERER će se održavati nedeljom, u terminu od 19 č u novom mestu na kulturnoj mapi Beograda - art centru MESTAŠCE, u Gospodar Jevremovoj ulici br. 25.

Za poseban plesni ugođaj biće zadužen tango ansambl LIBERCUATRO koji će izvoditi dela tradicionalnog tanga, a posebna poslastica na repertoaru ansambla su kompozicije tango nuevo pravca - kompozicije Astora Piazzolle.

U ulozi DJ-a ovog puta će se naći Dušan Plavšić.

Tangerosi sa decom su dobrodošli, s obzirom da je obezbeđen prostor za decu.

Bienvenidos!

 

NEDELJA, 18. oktobar u 19.00 časova

Cena karte: 300 din.

 

JaneDoe Vintage POP UP Shop u Mestašcu!

Pozivamo vas da ne propustite jedinstvenu radnju koja će se pojavljivati i nestajati svuda po gradu..

U okviru City Design & Vintage Night-a imaćete priliku da posetite privremenu prodavnicu koja će se nalaziti na fenomenalnoj lokaciji u centru grada!

Novi koncept butika, gde će biti izloženi radovi raznih dizajnera odeće, nakita, kao i slikari i dizajneri nameštaja.

Dođite na otvaranje 19. juna u 19.30č i prisustvujte specijalnim akcijama povodom otvaranja!

Očekuju vas i specijalni gosti: Zoe Kida i Konstrakta iz benda Zemlja Gruva!


Petak, 19. jun u 19.30 časova 

Ulaz slobodan.

Teuta Asllani i Ksenija Ristić, članice tango ansambla Libercuatro, održaće koncert kojim će obeležiti Svetski dan muzike, 21.juna 2015.

Ansambl Libercuatro redovno koncertno obeležava Svetski dan muzike, a ovog puta će uz Teutu i Kseniju nastupiti mladi glumci Jelisaveta Karadžić i Dušan Matejić.

Ljubitelji pozorišta su već imali priliku da ih vide na beogradskim scenama. Na repertoaru će biti dela argentinskih autora: Gardela, Piazzolle, Piane, Stamponija, Demarea ali i Borhesa.

Koncert će biti održan u novootvorenom beogradskom kulturnom kutku Mestašce, u Gospodar Jevremovoj 25.

 

Nedelja, 21. jun u 19.30 časova 

Cena karte: 300 din.

Dešavanja

Deda Mraz bend u Mestašcu!
La storia dal Mediterraneo
Halloween maskenbal 2018
Prev Next