Gospodar Jevremova 25  +381 63 306 248 info@mestasce.rs

Međunarodna nedelja štitaste žlezde posvećena poremećajima kod dece

Međunarodna nedelja štitaste žlezde posvećena poremećajima kod dece

Ove godine, Međunarodna nedelja štitaste žlezde koja se obeležava od 23. do 29. maja u celom svetu, pod nazivom „Hvatanje leptira: uočavanje simptoma poremećaja u radu štitaste žlezde kod dece“, tematski je posvećena prevenciji i načinima uočavanja poremećaja u radu štitaste žlezde kod dece.


U okviru prve nacionalne kampanje u Srbiji, održan je simpozijum za lekare, sproveden je prvi pilot projekat skrininga u Srbiji, kao i zabavan događaj za decu u Beogradu 29. maja u kreativnoj dečijoj igraonici Mestašce.

Kampanju je organizovalo Srpsko tiroidno društvo uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, i farmaceutske kuće Merck.

 

Ovim povodom, pozivamo Vas da nam se sa decom pridružite u nedelju, 29.maja od 17-20h u Mestašcu, u cilju širenja svesti o važnosti funkcije štitaste žlezde, dobijanja korisnih informacija o poremećajima funkcije štitaste žlezde kod dece kao i o važnosti uočavanja njihovih naznaka i simptoma.

Za decu smo pripremili sjajnu zabavu u igraonici, a zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije Merck, kompletan program za decu sa brojnim animatorima, kreativnom radionicom i sokićima će biti BESPLATAN za svu decu.

Dobro došli u Mestašce!

NEDELJA, 29. maj u 17.00 časova

Dobro došli u Mestašce!

Dešavanja

Deda Mraz bend u Mestašcu!
La storia dal Mediterraneo
Halloween maskenbal 2018
Prev Next